SERVICE | Kronlux – Ferestre de mansarda Brasov

SERVICE

Pentru a transmite o solicitare departamentului tehnic, vă rugăm să completaţi CERERE SERVICE

Oferta noastră de servicii este permanentă şi înseamnă asistenţă montaj, îndrumare, instruire în cadrul unor cursuri de montaj, implicare în proiectele îndrăzneţe ale clienţilor noştri, prezentări de produse etc. Gestionăm o bună parte din ferestrele de mansardă din România şi oferim nu numai un produs ci şi permanenta noastră disponibilitate pentru consultare şi sprijin.

Am iniţiat parteneriate în participarea la expoziţiile locale şi naţionale şi, de asemenea, susţinem iniţiativa şi implicarea partenerilor noştri în promovarea mărcii FAKRO.

Întreţinere

Reducerea fenomenului de condens

I. DE UNDE PROVINE UMIDITATEA DIN LOCUINŢĂ

Vaporii sunt un produs al vieţii de zi cu zi, spre exemplu: în cazul unei familii cu trei membri, prin transpiraţie şi respiraţie se elimină zilnic o cantitate de aproximativ 10L de apă. Vaporii se formează în atmosferă din încăpere şi în timp ce gătim, facem baie, spălăm vase, stropim florile şi spălăm sau călcăm rufele. Aceşti vapori trebuie eliminaţi din încăpere prin sistemul de ventilare existent în încăpere, deobicei în baie sau bucătărie. Pătrunderea aerului curat în locuinţă se face prin neetanşeităţile existente, prin deschiderea ferestrei sau prin sisteme de ventilare montate special în ferestre sau pereţi.

În situaţiile în care se formează o cantitate mai mare de vapori în locuinţă, ex.: în timp ce gătim, sau când întreaga familie este acasă, se recomandă ventilarea încăperii cu geamul uşor întredeschis. Pătrunderea aerului curat în încăpere se poate face şi prin deschiderea largă a ferestrei timp de 5 minute. Deosebit de importantă este aerisirea frecventă, în cazul locuinţelor nou construite, pentru că în urma procesului de construcţie (din pereţi, tencuială, materialul folosit la zugrăvire ş.m.d.p.) se elimină o mare cantitate de vapori.

CE SPUN EXPERŢII

În funcţie de temperatura pe care o are, aerul poate conţine o anumită cantitate de apă sub formă de vapori. Cantitatea de umiditate din aer scade o dată cu scăderea temperaturii. De exemplu: 1m² de aer la temperatura de 20°C poate conţine 17,3g apă, sub formă de vapori, în timp ce 1m² de aer la temperatura de 5°C poate conţine doar 5,3g apă. Acest lucru înseamnă că atunci când aerul se răceşte, scade şi conţinutul de apă care se depune sub formă de condens pe suprafeţele mai reci din locuinţă cum ar fi suprafaţa geamului. În urma aerisirii, prin încălzirea aerului ce pătrunde în încăpere, creşte şi capacitatea de absorbţie a umidităţii.

Fenomenul de condens se formează în spaţiile în care aerul umed este în contact cu suprafeţele reci. Acest fenomen poate fi observat, sub formă de rouă în urma răcirii aerului în cursul nopţii, în zilele ploioase pe parbrizul autoturismelor sau atunci când intrăm într-o încăpere încălzită şi ni se aburesc ochelarii.

În cazul ferestrelor de mansardă datorită poziţiei şi rolului pe care îl au acestea, sunt supuse apariţiei fenomenului de condens. Acest lucru înseamnă că umiditatea aerului din încăpere este ridicată. Condiţiile de apariţie a fenomenului de condens pe suprafaţa geamului:

Exemplu: în cazul geamurilor termoizolante obişnuite fenomenul de condens apare la o temperatură exterioară de -7°C, dacă umiditatea aerului din interior depăşeşte valoarea de 60%. Se observă faptul că în afara temperaturii exterioare şi caracteristicilor termoizolante a geamului, fenomenul de condens este influenţat şi de temperatura interioară, dar în primul rând de umiditatea aerului. Umiditatea recomandată într-o locuinţă este de 40-50%. Dacă umiditatea este mai ridicată are un efect dăunător nu doar asupra interiorului corpului clădirii, ci şi asupra sănătăţii.

În scopul obţinerii unui climat optim, trebuie să se asigure schimbarea aerului într-o încăpere. Conform normelor în vigoare, ventilarea trebuie să fie de cel puţin 20 m²aer/h pentru o persoană.

Întreţinerea periodică a ferestrelor

 

Sistemul de articulare permite rotirea ferestrei cu 180°, ceea ce uşurează curăţirea geamului. Sistemul de blocare montat în partea superioară, permite fixarea ferestrei deschise în diferite poziţii, ceea ce permite aerisirea sau curăţirea geamului în siguranţă. De asemenea uşurează montarea şi demontarea cadrului mobil al ferestrei.

  Este necesară gresarea balamalelor o dată la doi, trei ani.
 

Mecanismul de închidere este astfel conceput încât să permită fixarea ferestrei în 3 poziţii care să permită şi aerisirea încăperii. În baie şi bucătărie se recomandă aerisirea cu geamul în poziţia întredeschis.

 

Ferestrele sunt tratate cu două straturi de lac acrilic „ecologic. Se recomandă lăcuirea periodică a ramelor, la intervale de 2-5 ani, în funcţie de gradul de uzură al stratului de lac.

 

În încăperile în care sistemul de aerisire controlată (prin intermediul clapetei de ventilaţie) nu este suficient, nu utilizaţi pe timp de iarnă nici aerisirea prin întredeschiderea geamului, ci aerisiţi încăperea cu geamul complet deschis.
Ferestrele FTP sunt dotate cu un sistem de aerisire  care a fost astfel conceput încât să permită o aerisire controlată cu geamul deschis.

 

Pentru a elimina fenomenul de condens pe timp de iarnă, este necesar:

1. Să se realizeze corect izolarea termică şi plasarea unui calorifer sub fereastră.

 

Mecanismul de blocare montat în partea superioară  permite fixarea ferestrei în poziţia întredeschis.

 

2. Aerisirea încăperii să se facă în mod regulat.

 

Pentru a permite scurgerea apei de ploaie în condiţii optime, se recomandă îndepărtarea frunzelor şi curăţirea ramei de etanşare în fiecare an.

  3. Să ne îngrijim de aerisirea frecventă a încăperii.

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

POLITICA DE COOKIES

Contactează-ne:

[recaptcha]